[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Moscow' for 'MSK/3.0/no DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Moscow' for 'MSK/3.0/no DST' instead
SolaraGuy.com • View topic - engine sputter
Stock talk about the Generation 1 and 1.5 Toyota Solara which were produced from 1999 to 2003.

engine sputter

engine sputter

Postby ChrissyD123 » Sun Apr 13, 2014 7:27 am

I had a tune up about a year or so ago. I am aware of all codes that are reading from CEL. What my main concern(s) are;
*When engine is cold and first starting up after a full night/day of sitting, its RPM are above 2200 and once i put it in gear (R &or D) it drastically sputters. It continues to hesitate while driving steady at around 40-45 MPH. I have done simple fuel system cleanings and problem does not seem to subside. I recently have noticed the engine performance has gotten worse. When trying to downshift (automatic tranny) to gain speed onto ON ramps, it will almost NOT do so. I have a cold air intake & wasn't sure if the MAF was the exact issue. THX
</SolaraGirl>
Image
{15inch JL sub w/ 1000 JL Watt Amp.... Stock engine, but clean Lara}
User avatar
ChrissyD123
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 118
Joined: Mon Mar 09, 2009 7:02 am
Location: KANSAS

Re: engine sputter

Postby ThatVietGuy » Sun Apr 13, 2014 8:48 am

Try cleaning the MAF or even the throttle body.
Image
User avatar
ThatVietGuy
SolaraGuy Semi-Pro Racer
SolaraGuy Semi-Pro Racer
 
Posts: 2507
Joined: Sat Jun 25, 2005 1:50 am
Location: SoCal

Re: engine sputter

Postby navarachi » Thu Aug 06, 2015 9:42 pm

We are having the exact same issue. Never throughs a code but definitely wondering whats going on. We have 215,000 on the ODO and has been meticulously maintained. I had an issue with the EGR valve a while back which may be related. When we take her to the shop I'll let you know how it goes. Please keep us informed. Thanks
navarachi
Just Licensed SolaraGuy
 
Posts: 27
Joined: Wed May 24, 2006 12:35 pm

Return to Stock Gen 1 and 1.5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests