[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Moscow' for 'MSK/3.0/no DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Moscow' for 'MSK/3.0/no DST' instead
SolaraGuy.com • View topic - Do I need a big 3? H/O Alternator??
Talk about audio, video and navi stuffs.

Do I need a big 3? H/O Alternator??

Do I need a big 3? H/O Alternator??

Postby St.Anton » Sat Jul 07, 2012 2:26 pm

Hey so i'm a complete car audio noob.

I got a deck, 1200 watt hifonics amp for my subs, and a yellowtop battery.

When i'm driving, my lights dim when the bass slaps. Sometimes the deck even shuts off for a half sec.

When the car is off, everything is just fine I can get as loud as I want.

So i'm assuming my alternator is not powerful enough to keep up with my system right now. What are my options??

I've heard I could get a cap, a new alternator, and I thought of a big 3 upgrade all by myself. Problem is I really have no idea what i'm talking about can someone help?
User avatar
St.Anton
Just Licensed SolaraGuy
 
Posts: 47
Joined: Mon Jul 04, 2011 1:47 am

Re: Do I need a big 3? H/O Alternator??

Postby 1gSE » Sat Jul 07, 2012 2:38 pm

big 3 first. From what I've read in the past, that can usually cure the dimming. I don't think a higher amp alternator would really do any good if it still has to deal with the resistance of the smaller wires.
Image
GTO-Vararam/Kooks/Spintech/MGW-P/Tune-12.9 @108
Solara-M62 @ 5.5psi
User avatar
1gSE
SolaraGuy Semi-Pro Racer
SolaraGuy Semi-Pro Racer
 
Posts: 2050
Joined: Wed Apr 11, 2007 8:37 pm
Location: Abilene, TX

Re: Do I need a big 3? H/O Alternator??

Postby corlon » Sun Jul 08, 2012 12:42 pm

yeah. what he said.
NiCe
User avatar
corlon
SolaraGuy Driver
SolaraGuy Driver
 
Posts: 788
Joined: Mon Nov 26, 2007 11:26 pm
Location: midwest

Re: Do I need a big 3? H/O Alternator??

Postby St.Anton » Wed Jul 18, 2012 4:39 pm

Alright well my problem actually turned out to be loose connection to my battery terminal. 8)

But i've decided to do a big 3 when I upgrade my speakers anyways.

So... does anybody have some info as to what that actually entails? What kinda parts do I need? Can I do it myself?
User avatar
St.Anton
Just Licensed SolaraGuy
 
Posts: 47
Joined: Mon Jul 04, 2011 1:47 am

Re: Do I need a big 3? H/O Alternator??

Postby 1gSE » Wed Jul 18, 2012 6:11 pm

http://lmgtfy.com/?q=big+3+upgrade


You set yourself up for that one....
Image
GTO-Vararam/Kooks/Spintech/MGW-P/Tune-12.9 @108
Solara-M62 @ 5.5psi
User avatar
1gSE
SolaraGuy Semi-Pro Racer
SolaraGuy Semi-Pro Racer
 
Posts: 2050
Joined: Wed Apr 11, 2007 8:37 pm
Location: Abilene, TX

Re: Do I need a big 3? H/O Alternator??

Postby sk8r776 » Tue Jan 29, 2013 6:26 pm

Just an FYI here. If you dont want to do the big 3, usually a Capacitor will cure this issue.
Image

'93 Civic LX --> '02 Accord SE 5-Speed --> '01 Solara SE 5-Speed --> '06 350z Base Rev-UP

Mods
Hid Conversion 8K + 3K, Injen SRI, GLP CAI extension, Lots more to come.
sk8r776
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 80
Joined: Sun Mar 25, 2012 2:52 pm

Return to A/V/N Gen 1 and 1.5

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 3 guests