[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Moscow' for 'MSD/4.0/DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 988: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Moscow' for 'MSD/4.0/DST' instead
SolaraGuy.com • View topic - Need a few suggestions-air flow sensor setting on a emanage
For those looking for more speed through force. Forced Induction; Supercharger,Turbocharger or Nitrous discussion and maintenance.

Need a few suggestions-air flow sensor setting on a emanage

Need a few suggestions-air flow sensor setting on a emanage

Postby STYLSH » Sat Apr 24, 2010 10:41 pm

I've wired the emanage blue in now. No error codes from the emanage. However there are these rotory dials that sets what type of air flow sensor is on the car. Car idles fine with the current setting of 2-5 but once you hit boost, completely loses power. What settings do you guys have?

btw, I've got a gen4.5 1mz.
Image
STYLSH
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 98
Joined: Sun May 18, 2008 4:03 am

Postby trd4life » Sat Apr 24, 2010 10:50 pm

PM tony the tiger. he may take a couple days to reply he is super busy but he will get back to you and he does have the answer for sure.
Image
GLP Motorsports is on Facebook
Toyota/Lexus Forced Induction Specialist

We just built a triplecharged Solara! Twin Turbo + S/C= 411whp 482 tq at LOW BOOST
User avatar
trd4life
SolaraGuy Semi-Pro Racer
SolaraGuy Semi-Pro Racer
 
Posts: 2142
Joined: Wed Jan 29, 2003 7:15 pm
Location: saco,maine

Postby STYLSH » Sat Apr 24, 2010 10:55 pm

Out of curiousity why does it completely lose power when it hits boost.
Image
STYLSH
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 98
Joined: Sun May 18, 2008 4:03 am

Postby EEngineer » Sat Apr 24, 2010 11:28 pm

well, i run the emanage ultimate, however my airflow sensor is the AFM, which is a flap type sensor.

on my emanage i use the TY_FL2 which stands for Toyota Flap type2

however there are only 4 types, Hotwire, Pressure, Karman and Flap

I'm not sure if the MAF is classified as Hotwire or not, but it's definitely not flap or or pressure.

There are only 6 different types of Toyota Hotwire options, i guess try them out...and while ur at it, send tony a pm
94 Camry 3VZ 5 spd swapped - parted out 2009
92 ES300 3VZ 5 spd supercharged @ 300.8whp
99 Solara 1MZ 5 spd bone stock (not for long)
User avatar
EEngineer
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 123
Joined: Sun Sep 23, 2007 8:23 am

Postby STYLSH » Sat Apr 24, 2010 11:40 pm

Ahh now i understand what Tony means by trial an error. I think I need to trial and error 2-2 all the way up to 2-6. Supraa have map sensors as does us it seems so 2 should be right.

Would it damage the engine if it's wrong though as it seems the only way to test it is if it works properly at boost?
Image
STYLSH
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 98
Joined: Sun May 18, 2008 4:03 am

Postby EEngineer » Sun Apr 25, 2010 12:57 am

just watch your wideband to not go superlean =]
94 Camry 3VZ 5 spd swapped - parted out 2009
92 ES300 3VZ 5 spd supercharged @ 300.8whp
99 Solara 1MZ 5 spd bone stock (not for long)
User avatar
EEngineer
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 123
Joined: Sun Sep 23, 2007 8:23 am

Re: Need a few suggestions-air flow sensor setting on a eman

Postby SpeedySolara » Sun May 30, 2010 11:57 pm

OMG...this is language is almost as hard to understand as when I started seeing more letters than numbers in math class. I'll try to keep up... :oops:
[size=150][b]Get your Big Brake Kit today:[/b][/size]
http://www.solaraguy.com/viewtopic.php?t=48573
User avatar
SpeedySolara
SolaraGuy Street Racer
SolaraGuy Street Racer
 
Posts: 1080
Joined: Mon Apr 10, 2006 10:35 pm
Location: NYC

Re: Need a few suggestions-air flow sensor setting on a eman

Postby JavaJoe_2 » Mon May 31, 2010 6:42 am

Try TY_HW-4
Got Boost?? :sweet:
JavaJoe_2
SolaraGuy Street Racer
SolaraGuy Street Racer
 
Posts: 1070
Joined: Fri Aug 20, 2004 7:21 am

Re: Need a few suggestions-air flow sensor setting on a eman

Postby argon18 » Fri Jun 18, 2010 8:22 am

Hmmm.... Anthony you should let them know how you went!
argon18
Just Licensed SolaraGuy
 
Posts: 17
Joined: Wed Dec 02, 2009 9:18 am

Re: Need a few suggestions-air flow sensor setting on a eman

Postby STYLSH » Fri Jun 25, 2010 12:50 am

Ok, it kinda went well. Using the TY-HW 5 atm. The australia ecu's seems to be slightly different to the ones in the states. They ran the car fine with the supra injectors and 5.5psi, no super rich idle problems, as a matter of fact the first run was actually at the stoich ratio until top end. The car also didnt like anyone touching the timing. It left an "ignition malfunction code" when the emanage was plugged in to alter it and the car wouldnt start properly. So its only using the emanage for fuel atm, but with a lot more settings than what a SAFC would be able to provide.

The car is putting out 172kw atw on an unadjusted graph.
Image
STYLSH
Regular SolaraGuy Member
Regular SolaraGuy Member
 
Posts: 98
Joined: Sun May 18, 2008 4:03 am

Return to Forced Induction

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests